Snow


Viktoria förra vintern, foto: Emelie

Snö, snö, snö och åter snö. Alltså jag älskar attt det är så mycket snö, men slutar det inte snöa snart blir vi nog alla insnöade till nyårs! För det bara fortsätter vräka ner? Länge sen det var så här mycket vinter.

Jag och Ida hoppas iaf att yr ska ha rätt om vädret imorgon, de hävdar nämligen att det inte ska snöa och att det ska bli soligt. Och eftersom vi förmodligen ska fota imorgon så låter det väldigt lovande. För annars kommer vi måsta ställa in det, vilket inte känns så roligt.. Så vi håller tummarna!

//Emelie

Let It Rock


Från förra klassfesten! Bild tagen från estred.blogg.se

Vet att Ida uppdaterade typ nyss, men jag fick en sådan lust att skriva vad jag ska göra ikväll :)!

Det är nämligen klassfest (+annat folk) hos niklas som gäller ikväll! Och efter det så far alla de lyckligt lottade med biljetter till station dit, medan vi andra mindre lyckligt lottade drar oss vidare till olles eller calles. Men jag är faktiskt grymt taggad ändå. Tror det här kommer att bli super!

//Emelie

Utan bilder blir man inte glad..

Hur roligt är det med en blogg utan bilder? Jättetråkigt rycker ni. Jättetråkigt tycker vi. Emelie kan fortfarande lägga in bilder, men inte jag. Varför inte? Ingen som vet. Förut kunde jag åtminstone lägga in bilder i 400px, men inte ens det kan jag längre, har försökt uppdatera både idag och igår utan framgång. Så jävla irriterande! Blir galen!
Någon som vet vad man kan göra åt saken?
/ Ida

Ängel


foto: Emelie

Så var julen över då (eller tekniskt sätt inte riktigt, vi har ju juldagen idag och annandagen imorgon men ja, ni förstår vad jag menar). Är det bara jag som känner att jag inte riktigt hänger med? Allt går så himla fort nu förtiden, snart tar vi typ studenten också, herregud.. Men först har jag tänkt att se fram emot nyårs afton som jag tror kommer blir riktigt bra!

Men nu ska vi till mormor och äta lite mer julmat. Blir nog mysigt. Ha en bra juldag allihopa!

//Emelie 

God Jul!

Mindre än en halvtimme kvar av julafton, så jag vill bara passa på att säga GOD JUL!
Hoppas ni har haft en riktigt bra och mysig dag med fina julklappar (för det är det allt handlar om... ;)). Jag är väldigt glad för mina :)
/Ida

Dan före dopparedan

 

foto: jag

Så här såg det ut i skogen idag, och mer snö verkar det bli, det snöar för fullt!
Ja alltså, mindre än en halvtimme kvar till julafton. Kan ni förstå det? Känns jättekonstigt. Men tyvärr vill inte den där magiska känslan som man hade när man var liten infinna sig. Då kunde jag inte förstå de vuxna som inte älskade julaftonen mer än allt annat, men nu börjar jag nog förstå.

Hur som helst, det ska bli väldigt mysigt att få träffa släktingarna, fast jag träffade de flesta idag redan då vi firade farfar som fyller 70 idag (Grattis!). Och självklart vill jag se vad som gömmer sig i julklapparna ;)

God jul på er!

önskar Ida

London

Jag och Jossan på Trafalgar Square, väldigt nära hotellet
.
Hemma igen! London var underbart, som väntat.
Såg Grease (som jag skrev tidigare), vandrade omkring själv och såg på sevärdheter, shoppade lite (ett par Converse, ett par byxor, en blus och 8 böcker) och njöt av att vara där. Älskar verkligen England. Hoppas jag får åka dit snart igen :)
.
Dock var vi riktigt dåliga på att fota, och jag har kommit på att jag faktiskt inte direkt tycker om att fota när jag reser. Förut fotade jag jämt, men det kan nästan bli så att det tar överhanden och att allt ska fotas istället för att upplevas när man väl är någonstans. Eller så är det helt enkelt för att jag är för lat för att ta fram kameran ;) Men men, en annan gång kanske.
.
Igår snöade det mängder i London och på väderleksrapporten varnade de för stora mängder snö, uppemot 5 centimeter (!!!), sen kommer man hem och här är det åtminstone en halvmeter. Tycker det är riktigt mysigt med mycket snö ändå, bara den inte stannar alltför länge.
.
Nu blev det här ett lite svamligt inlägg, det märks att jag inte har sovit mer än drygt 3 timmar i natt. Flighten blev försenad från Heathrow (pga snön). Dags att gå och lägga sig alltså ;)
See you,
/ Ida

Dan före dan före dopparedan


Rovön, Foto: Emelie

Blir mycket naturbilder nu känner jag, men när Ida kommer hem och julen är förbi så kommer vi ha fullt upp med plåtningar, så då kommer ni få se flera olika roliga sessions! Blir great tror jag.

Jag har nyss varit extremt duktig och städat mitt rum! Snart kommer Sofia för att hämta lite kort på henne och hennes lillasyster Olivia som jag tog för några veckor sedan. Hon ska nämligen ge bort dem i julklapp till sin far, väldigt bra paket enligt mig :)

Ikväll far  lite mer än halva familjen till Älvsbyn för att fira jul medan jag och mamma blir ensamma kvar i skellefteå eftersom vi ska fira jul med min moster osv. Faktiskt inte ofta det bara är vi hemma, så det ska bli väldigt mysigt. Vi ska hyra en massa bra filmer och typ äta sånt som man alltid äter under julen, låter inte så dåligt va?

//Emelie


Pink sky



Varuträsk 08, Foto: Emelie

Visst är något lite magiskt över de här bilderna? Kanske bara är jag, men när himlen blir sådär härligt rosa så kan jag som bara inte sluta titta på den!

Skräckfilm och nintendo 64 (igen) är iaf vad denna kväll har erbjudit. Helt ärligt så kommer jag vara mästare på pokemón spelet snart! Det har till och med ägaren till det sagt själv (nästan iaf). Nu funderar jag på att sova eller slå på en film? Får se hur det blir, men först tänkte jag skicka ett godnatt sms till min underbara vän Ida. Jag saknar henne så!

//Emelie


All for believing


Olivia, Foto: Emelie

Då var det den första (riktiga) dagen på jullovet! Känns förträffligt faktiskt. Går kvällen spenderades med manne och hans nintendo 64, typ nostalgisk kväll? Mja, trevligt vare då.

Nu sitter jag i sängen och funderar på vad som idag hända skall. Kanske borde gå på stan, men det kan vara så att det löser sig på annat sätt, hm, ja man får se. Har iaf just fått veta att min månads inkomst har ökat något inför julen och det kommande året. Känns ypperligt!

Undrar hur Ida har det i London, jag saknar henne! Men under nyårs ska hon bo här medan min familj är i Åre. Kommer bli super :)

//Emelie

Vita Fjäll


Kittelfjäll 08, Foto: Emelie

Om ni har lust att veta så fick jag faktiskt tag på Samme igår, det blev att vi drog på bio och såg filmen 2012. Den var faktiskt helt okej (dock lite väl amerikans om ni förstår vad jag menar). Men om jag ska vara helt ärlig så tror jag aldrig jag har mått så dåligt i hela mitt liv som under den filmen.. Nämen seriöst så kändes det inte alls bra. Jag kommer att må så mycket bättre när 21 december 2012 är över!

Idag är det söndag, fast egentligen har inte det någon betydelse eftersom det är jullov. Vilket känns fantastiskt bra! Hoppas bara jag kan fixa de sista julklapparna som jag hade tänkt mig, verkar bli lite problem.. hm, ja vi får se. Men hur som helst så är det julafton om 5 dagar? Hur gick det till?!

//Emelie


Greetings from London

Det blir ett bildlöst inlägg det här, för jag har inte fotat något ännu, trots att jag burit på kameran hela långa dagen. De andra har varit på fotboll (Manchester United - Fulham) så jag har spenderat större delen av dagen ensam.

Så, vad gör man ensam i London? Jag gick på praktiskt taget varenda affär runt Oxford Circus, tog tunnelbanan till Trafalgar Square och sedan gick jag en riktig turistpromenad i mörkret: Buckingham Palace - Westminister Abbey - Houses of Parliament och Big Ben - London Eye och sedan tillbaka till hotellet vid Trafalgar Square igen och här sitter jag nu. Ganska roligt att gå den promenaden faktiskt och se alla sevärdheter :)
Ingenting blev förresten köpt idag, vilket ju är en skandal. Jag hittade två tröjor på Topshop (sinnessjukt stor affär, gick praktiskt taget vilse) så jag kanske köper någon av dem någon annan dag.

Igår såg vi förresten musikalen Grease. GRYMT bra! Vill se den igen och igen och igen!
Uppdaterar kanske imorgon med bilder ;) Ha det bra så länge!
/ Ida

Snart är det jul


foto: Emelie

Hej alla glada! För visst är ni glada? Jamenar, det är jullov för oss som fortfarande går skola och för er andra så nalkas ju ändå julen snart :)

Som ni vet så är ju Ida i London och shoppar loss medan jag är kvar i skellefteå och går omkring på stan utan att lyckas finna nånting (som vanligt med andra ord). Försöker dessutom få tag i samme, men han verkar inte vara vid liv än? Inte för att jag förstår hur man kan sova ända till kvart i fyra men.. Jag tror jag ska försöka ringa en gång till och hoppas på att han vaknar!

//Emelie

Aliens? Seriefigurer? Ida och Korre?

Photobooth är beroendeframkallande... Skrattade extremt mycket, konstigt att det kan vara så roligt!
Sista dagen i skolan avklarad för den här terminen, för imorgon (ska stiga upp klockan 5) åker jag till London! Wiho! Kanske uppdaterar därifrån om jag får tillgång till internet, annars får Emelie stå för det.
/ Ida

-15

vårt fönster nyss, foto: Jag
.
Årets hittills kallaste dag? Kan i alla fall inte komma ihåg att det har varit kallare än -15 den här vintern (men säkert i januari/februari). Bävar mig lite för att gå till skolan, men det går nog bra om man tar dunjackan.
Börjar inte förrän halv 2 idag, jätteskönt! Och välbehövligt, jag har samhällsprov på hur Sverige styrs och jag behöver plugga mer. Men av någon anledning går det inte så bra när datorn är i närheten och kameran ligger och väntar på att bli använd ;)
.
Hoppas ni har en bra dag :)
/Ida

Tuesday morning

På bilden och redigering: Jag (Ida), foto: Stina
.
Haha spännande rubrik va? Men det är ju faktiskt morgon, man kan inte räkna med att vara särskilt kreativ vid den är tiden. Sitter här och äter rostade mackor. Ska hyfsat snart iväg till skolan, ser inte fram emot att gå. Det är mörkt och kallt och helst skulle jag vilja ligga och sova. Dessutom är det mycket som ska göras och vi slutar betydligt senare än vanligt. Men men, man får orka sig igenom det också. Snart lov!
.
Ha en bra dag :)
/ Ida

Your winter

Jossan, foto: Jag (Ida)
.
Det är verkligen kallt ute nu, -8 grader tror jag. På ett sätt känns det bra, för då blir det säkert en vit jul och jag slipper min klimatstress som kommer när det är varmare än det borde (håller på att skriva en krönika om det nu också). Gick nyss hem från skolan och hela ansiktet blir så där stelt, så att det inte går att prata. Fast -8 är egentligen inte så mycket, bor man i Norrland får man tåla värre ;)
.
När jag precis hade kommit hem ringde en tant från skolan och undrade om jag glömt min mobiltelefon.. Och visst hade jag det. Förstår inte var jag har tappat den, men jag ringde till kokard flera gånger för att ändra beställningen på studentmössan (utan att få svar) så det var väl någon gång då jag la ifrån mig den.
Det är lite konstigt att man känner sig tom och ensam utan mobilen.. Haha. Lite tragiskt. Men mest tycker jag synd om mobilen för att den måste övernatta på skolan ;)
/ Ida

Sommaräng


Jag (Emelie), Foto: Ida

Ursch vad dåliga vi är på att uppdatera nu förtiden (speciellt jag).. Antar dock att ni förstår att det beror på många sista rycket med skolarbeten att göra.

Själv sitter jag och kämpar med religionen nu, ska skriva om hinduismens syn på döden och det går väl sisådär. Det är nämligen rätt svårt att hitta fakta (speciellt pålitlig sådan) att arbeta utifrån. Men jag ska nog lyckas lösa det, blir dock mycket egna åsikter för att fylla ut tomrummen känner jag!

//Emelie

Pluggsöndag

Jag borde ju verkligen plugga. Jag får ångest av att inte plugga. Har gjort en att-göra-lista med fem pluggpunkter för dagen. Men vad gör jag istället? Upptäcker hur kul Photobooth är och tar massor av bilder likt de ovanför ;)
Nej men nu ska jag faktiskt försöka jobba bort en av punkterna i alla fall. Börjar med krönikan.
Ha en fortsatt bra luciadag och tredje advent!

/Ida

Before the storm

modell: Emelie
foto: Jag (Ida)
Emelie är inte att leka med på den här bilden, hon ser inte så glad ut ;)
.
Vad jag vet så har hon jobbat stenhårt idag, duktigt tycker jag!
Själv har jag pluggat lite samhälls, det är ämbetsverk och utskott och riksdag och regering och allt vad det nu är. Tur att man går teknik och inte behöver gräva ner sig alltför djupt i den där röran. Men det är ju faktiskt lite intressant ändå. På en lagom nivå. Istället ser jag fram emot att göra en avslutande uppgift med rapport i matte d.. not. Får försöka plugga lite bättre imorgon, annars blir det jobbigt att ta ikapp det i veckan. Och sen är det juuuullov! :D Taggar till tusen ska ni veta ;) Bara vara lat och ledig. Ska bli så skönt!
.
Nu blir det pride & prejudice (som varje kväll). Godnatt!
/ Ida

Älvan

modell: Stina
foto och redigering: Jag (Ida)
länk till bilden på älvan finns här
.
Ingen uppdatering idag, så dåliga vi är! Därför tänkte jag lägga upp en gammal photoshopbild, som jag nu har fört över till den här datorn :) Vad tycks?
.
Ååh förresten, Erik vann Idol! Roligt! Jag röstade på honom :)
Nu ska jag minsann sova, ska bli så skönt. Så, godnatt
/ Ida

Charlie & me

Jag och Charlie, foto: mamma
Tror minsann att jag inte har lagt upp den här bilden är på forgotten fairytales än. Det är en av mina favoritbilder från i somras, hur söt var inte Charlie då? Det var första dagen då vi fick hem honom :)
.
På tal om favoritbilder så har jag och Emelie tänkt göra en liten resumé av året som gått och lägga upp våra favoritbilder här på bloggen. Med tanke på att de flesta av våra favoritbilder är från i år så ska det nog inte bli alltför svårt ;) Låter bra va?
.
En vecka kvar till jullovet men inte lugnar våra lärare på teknikprogrammet ner sig för det inte, nej istället började vi med Matte E idag. Men vi fick nya fina böcker som är skrivna av vår lärare så det var ändå lugnt :) Jag och Lisa hade dessutom Engelska Cambridge - prov idag. Vi tycker bättre om att ha prov än vanliga engelskalektioner, för då får man sluta tidigare. Vet inte riktigt om det är tanken att man ska tycka så?
.
Ikväll måste jag skriva presentationen till designen (med hjälp av Mirre och Magda), göra broschyren, plugga samhälls och läsa Pride & Prejudice (älskar den!). Bara att sätta igång med andra ord, vi kör till hårt till sista timmen av den här terminen minsann.
·
/ Ida  (ledsen för punkterna mellan styckena, men jag kan visst inte göra blankrad.. väldigt irriterande)

Summertime

Jag och Magda, foto: Mirre, redigering: Jag

Summertime.. Skulle gärna ha sommar så det går att fota lite lättare. Men, först ska det ju bli jul! Så. härligt. med. jullov! Längtar galet mycket.

Just nu spelar både jag och Magda Rixdax men nu ska vi tävla mot varandra på vetgirig.nu. Jag kommer självklart vinna ;) Såna här spel är lite beroendeframkallande faktiskt..

/ Ida

På nära håll


modell: Paulina
foto: Emelie

Här har ni en bild på min söta lillasyster Paulina! I vanliga fall brukar jag vara mer för bilder i färg ist för i svartvit, men just den här tycker jag passade riktigt bra i det. Vad tycker ni om bilden :)?

//Emelie

Dark Secrets

modell och redigering: Jag (Ida)
foto: Emelie

Den här bilden har ni inte sett än va? Visst är jag lite läskig ändå? ;)

Jag vet att jag tjatar, men åh vad jag saknar Photoshop! Får det nog till macen på torsdag :) Kommer förmodligen sitta hela helgen med det, har en massa idéer jag vill testa.

Förresten så har jag gjort bort nationella i Matte D idag! 4 timmar nere i källaren, tycker inte alls om att skriva prov där. Men, väldigt skönt att slippa plugga matte varje kväll. Nu håller vi tummarna för ett mvg ;)

/ Ida

Olivia


Söta Olivia, foto: Jag (Emelie)

Ikväll blir det hockey med samme, aik spelar mot djurgården. Kan bli spännande! Dock tror jag inte matchen kommer toppa den förra vi var på, men man kan ju alltid hoppas :)

Nu önskar jag bara att Ida kan lägga över bilder till sin dator så hon kan börja blogga igen!

//Emelie

Cutiepies


Sofia och Olivia, foto: Emelie

Visst är dom söta :)? Olivia (som aldrig brukar vara blyg av sig) blev lite småskygg för kameran, men jag lyckades få till några fina kort ändå!

Nu ska jag försöka få svenska c talet att sätta sig i huvudet, det ska nämligen framföras imorgon och jag kan inte skryta med att jag kan det utantill eller nåt än.. så det är bara att sätta igång nu.

The Beauty


modell: Sofia
foto: Emelie

Snart far jag iväg och fotar min vackra kompis Sofia och hennes lilla syster Olivia på rovön. Är så glad att snön fortfarande ligger kvar (hörde nämligen rykten om att det skulle hinna töa bort till helgen) för annars blir omgivningarna så hemskt tråkiga. Men snön ligger kvar och vi är glada för det!

Det kommer säkert in någon bild från plåtningen senare ikväll :)

//Emelie

Pepparkakebak

foto: Jag

Jag har varit och maxat julkänslan ännu mer hos mormor och morfar genom att baka pepparkakor denna morgon :) Nu ska jag göra något som inte är lika roligt, plugg. Har Nationella i Matte D på tisdag, dags att sätta igång med plugget nu alltså.
Förra inlägget var förresten vårt hundrade här på forgotten fairytales! :)
/ Ida

Friday Night

Blir ett kort bildlöst inlägg nu, måste föra över bilder till den här datorn..

Har varit och sett Henrik Fexeus Sinnescirkus ikväll och herre.gud. säger jag bara. Jag fattar verkligen inte!!! Helt sjukt. Imponerande. Det är för mycket för mig att ta in, fattar inte hur han gör allt. Så om ni har möjlighet, gå och se showen. Den är bra! :) Önskar att hans program (mitt favoritprogram) Hjärnstorm kan börja om snart igen :)
Och så hann jag se utröstningen ur Idol, trodde verkligen att Tove skulle gå vidare. Jag ringde och röstade på Erik, han är bäst! Men, Henrik Fexeus är och förblir min idol! ;)

/ Ida

I Gotta Feeling


foto: Emelie

That tonight's gonna be a good night.

Ikväll blir det som sagt 18 års fest! Vi ska bada bubbelbad och basta (väldigt nära min underbara Ida faktiskt!), sen kanske det blir att styra stegen utåt. Tror det kommer bli grymt bra :) Kanske dyker upp någon enstaka bild från kvällen, men troligtvist inte, haha.

//Emelie

Lights

foto: Jag
Så här fint ser det ut i vår stad nu. Det är riktigt kallt också, -9 grader i morse. Det är rätt skönt att promenera till skolan på morgonen, man vaknar till i alla fall ;) Jag hoppas snön stannar, man får så mycket julkänsla!
I morgon är det fredag! Jag ska se Henrik Fexeus med mamma och Jossan. Har ingen aning om vad det handlar om men jag älskade hans program Hjärnstorm så jag hoppas det blir bra! :)
Nu ska jag gå och lägga mig tidigt och läsa Pride & Prejudice, älskar den! Den är så mysig. Älskar filmen också, den nya med Keira Knightley. Tv-serien är inte alls lika bra, och det spelar ingen roll vad någon annan säger, så är det bara!
/ Ida

The Mist


modell: Ida
foto: Emelie

Ännu en bild från vårat älskade mystik tema! Visst ser Ida läskig ut?

Äntligen är jag klar med mitt argumenterande inför svenska c! Känns ypperligt så att säga.

Imorgon börjar jag 25 över 10 och har termins (vi sjunger eller spelar upp för lärarna så de kan höra hur man har utvecklats under terminen) och sen har jag inte kör förän kl 3. Så undertiden ska jag in till stan och äta lunch med Mia, sedan ska jag försöka fixa lite med körkortgrejs också innan jag ska tillbaka på skolan. Sen är det ju nästan helg och då blir det 18 års fest! Lovely :)

//Emelie

Som ni märker har Emelie skrivit många fler inlägg än jag på sista tiden, men jag lever! Har fysikprov i morgon och har försökt plugga en del på det. Får se hur det går, hoppas att det är lätt. Dessutom så har jag ju min nya MacBook, men inga bilder, och det är ju inte så roligt med inlägg utan bilder, eller hur? Hoppas jag kan skaffa Photoshop till den här datorn snart, har abstinens! Då ska ni få fler inlägg, även från mig ;)

/ Ida

Summer sun


jag (Emelie) i boviken, foto: Ida

Jag vet att det nyss har kommit snö och att vi alla är superglada för det, men jag kan som inte låta bli att längta efter sommaren! Längtar dit så man kan springa runt i linne och shorts och fota, fota, fota! Men det är ju ett bra tag kvar tills dess så man får göra det bästa av situationen. Jag har förmodligen inplanerat en plåtning på söndag, var lite för länge sen nu!

//Emelie

Beautiful Liar


modell: Moa
foto: Emelie
Mua: Hanna

Här har ni ännu en bild på Moa från Mermaid temat. Visst ser hon lite ond ut på denna bild?

Jag och Ida har många fotningar inplanerade under jullovet, ska bli så himla kul! Då slipper man stressen med skolan samtidigt (inte för att jag har så mkt, men stackars tappra Ida) och så blir det mycket fotning under den långa ledigheten vi har! Så vi ser verkligen fram emot lovet!

//Emelie

A whole new world


foto: Emelie

Underbart att vakna med enorma snömängder imorse! Att solen sedan tittade fram gjorde det hela inte sämre. Har varit en väldigt vacker dag med andra ord :)

Just nu sitter jag och gör en ny spotify lista, kan ni gissa vad den innehåller? Jo, gamla disney klassiker! Ah, blir så lycklig när jag hör de välkända melodierna som alltid värmde ens hjärta när man var liten (och som fortfarande gör det).

//Emelie

Första december

God morgon!

Idag är det SNÖ! Så här ser det ut utanför mitt fönster idag :) Och julkalendern börjar idag också. Julkänsla till max!
Ha en bra dag :)
/ Ida

RSS 2.0