The Only Exception


foto: Emelie

Ni för ursäkta för kanske världens sämsta uppdatering nu förtiden, men både jag och Ida har en sådan bloggtorka just nu. Ingen har nånting att skriva om eller ens lust känns det som (vilket är tråkigt men sant), dock tror jag mest att det bror på att det var Evigheter sedan vi fotade. Det är verkligen verkligen dags nu, men då är skolan ivägen istället, suck. Vi måste försöka trycka in en plåtning snart, annars blir vi griniga tror jag!

På tal om ingenting så ska jag på en jobb intervju imorgon! Hoppas jag får det :)

//Emelie


Monday morning

Lisa, foto: Jag (Ida)
.
Åh gud så jobbigt det känns att stiga upp nu, på min sovmorgon och allt! Men, jag ska till Aqua Spa på ansiktsbehandling och efter det ska jag på stan med Lisa på bilden ovan, känns som en helt okej start på dagen :) Tycker dock att det kan bli lite varmare.. -9 är inte roligt längre.
.
Ha en bra dag!
/Ida

Sunday

foto: Jossan, redigering: Jag (Ida)
.
Det blev ingen plåtning i helgen heller.. Jag längtar mer än någonsin efter bättre väder, tycker verkligen inte om vintern! Det är grått och trist och tråkigt och tråkigt och tråkigt.
Jag har som tur är (?) väldigt mycket att göra så jag slipper sitta och ha så tråkigt som jag skulle kunna ha. Det där är (som ni säkert märker) bara ett sätt för mig att försöka tänka lite positivt på den långa att-göra-listan som väntar på mig. Har åtminstone kunnat bocka av fysikplugg redan :)
.
Ha en bra dag!
/ Ida

My sweetest downfall


modell: Ida
foto och redigering: Emelie

Snart är det helg, och jag tror inte jag är ensam om att tycka att det känns fantastiskt bra? Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att veckorna går riktigt fort nu förtiden, och det är lite dubbla känslor om det. För går det allt för fort så är studenten typ här när som helst och det känns inte allt för bra.. Menmen, en dag i sänder som man brukar säga ;) Sport och påsk lovet ska ju komma först!

//Emelie

A ray of sun


modell: Ida
foto: Emelie

En bild från i början av hösten när det fortfarande var sådär fint ute med de färglada löven. Nu är det väl också ganska fint ute, fast vitt och åter vitt är inget som är trevligt genom kameralinsen. Allting blir nämligen bara just det, vitt.

Trots det så ska jag och Ida försöka få in någon plåtning till helgen, vi får se hur det blir!

//Emelie

Delicate

foto och redigering: Jag (Ida)
-
Grymt dålig uppdatering från mig.. Jag har inte särskilt stor lust att blogga, eftersom jag inte heller har lust att fota eftersom vädret är tråkigt och det kan jag inte göra något åt. Men jag är inte så fruktansvärt deppig som jag låter, mitt schema är jättebra den här terminen, så jag känner mig nästan ledig varje dag förutom torsdagar. Två lektioner, två lektioner, en lektion, fyra lektioner, två lektioner. Det funkar!
Läste precis en artikel om att idag är årets deppigaste dag. Stämmer det? Nja.. jag har nog varit deppigare än så här, och kommer bli det senare i år också, även fast det inte är någon toppendag idag. Fysiklaben var grymt jobbig också, psykiskt påfrestande att sitta i ett mörkt rum och mäta ström och spänning och allt möjligt. Nu ska jag.. Nej jag vet inte vad jag ska göra. Orkar inte plugga, inte gör något i PS, inte läsa, inte.. Äh.
Ha en fortsatt bra dag, jag återkommer när jag har något bättre att skriva!
-
Nu upptäckte jag alltså att jag inte har publicerat inlägget, skrev det för flera timmar sedan!
Jag har bakat också, är mycket gladare :) Väntar bara på att muffinsarna ska svalna så jag får sätta tänderna i dem!
-
Vad tycker ni om bilden? Jag gillar den :)
/ Ida

Hela världen är så underbar


Jag (Emelie), foto: Ida

Jag känner på mig att 2010 kommer bli ett väldigt bra år, det har iaf börjat bra! Fick veta att jag har fått mvg i ett ämne idag och blev självklart överlycklig eftersom jag aldrig brukar lyckas komma ända dit upp. Sen så har jag en ny sång lärare nu under ungf. en månad för att testa sjunga lite mer rock än jag har gjort tidigare och jag hade min första lektion med Åsa (den nya läraren) idag och det kändes väldigt bra faktiskt! Nu ska jag dock sätta mig med engelska glosorna, för de Måste fastna..

//Emelie


Secret Message


Söt strut från Åre chokladfabrik, foto: Emelie

Idag är det söndag, veckans segaste dag enligt mig själv! Är trött och seg och skulle helst lägga mig under täcket och sova i några timmar. Men livet är hårt och jag har engelska glosor som ska bankas in i huvudet, så det blir att ta fram chokladen, glosorna och sedan bara köra hårt!

//Emelie

Vad är väl en bal på slottet?


från förra årets bal, foto: Emelie

Jag tror inte jag är den enda som börjar få lite panik över balen? Klänning, hår, smink, bil, biljett osv i oändligheter ska fixas. Hur tusan ska man hinna och ha råd med allting? Näe fy, direkt jag tänker på det börjar jag nästan hyperventilera (haha okej inte riktigt), men jag har börjat fixa ihop lite grejer nu, så förhoppningsvis kommer allting lösa sig tillslut!

Dagen har iaf spenderats med min syster Viktoria på stan där jag inhandlade lite hudvårds produkter och en ny concealer (vilket verkligen behövdes eftersom min gamla var Helt tom!). Nu sitter jag och väntar på middag och senare ikväll blir det att vara med Samuel.

Förresten så måste jag få berätta att jag gick och la mig kl 11 igår! Förstår ni hur duktigt det var?! Sov som ett barn och vaknade som en ny människa! Jag rekomenderar det till er alla ;)

//Emelie

Dreams do come true


Rhodos 09, jag och mina systrar, foto: Thomas

Jag fick just en sådan förfärligt stor längtan till sommaren och typ att fara utomlands! Skulle inte tacka nej till sol och stränder nu! Suck.

Vi är så dåliga, så dåliga på att uppdatera nu förtiden. Kan bero på att vi inte har haft nån foto session på länge, blir som trist att inte ha nånting spännande att berätta om. Men vi har två stycken på lager som vi har tänkt försöka planera in snart, så be patient!

Imorgon börjar jag iaf inte förän kl 12.15, vilket känns underbart härligt. Sen är det musik ämnen som gäller hela dagen och det är bara att le och vara glad eftersom det kommer vara en sådan härligt slapp skoldag. Dock är jag lie rädd för min piano lärare.. Den där besvikna, lite arga tonen är inget att leka med.

//Emelie

Lycka


foto: Ida

Ibland kan livet kännas jobbigt och meningslöst. Men ibland känns det hoppfullt och ljust. Idag är jag lycklig.

//Emelie

Tävling hos Sara

Jag är med och tävlar om en blixtdiffusor från Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan hos Sara (som fotade vår header). Vill du också vara med och tävla så klickar du här!
-
Ha en bra dag!
/ Ida

A long and cold winter

Mirre, foto: Jag (Ida)
Första skoldagen idag! Jag försöker peppa, men det är inte helt lätt ;) En vecka till jullov hade varit helt okej. Men det är helt okej att börja om igen också. Det som känns jobbigt är att stiga upp tidigt, även idag även fast jag steg upp 8.15, börjar 12 idag, vilket ju är skönt. Det känns roligt att träffa kompisarna igen, bland annat den fina tjejen på bilden ovan :)
-
Ha en bra dag!
/ Ida

Som sommarsnö


foto och redigering: Jag (Ida)
-
Iiiiih! Jag kunde lägga upp en bild! :D
Haha, var tvungen att säga det. Vet inte varför det inte brukar gå..
-
Tänkte att det kanske var dags för mig att uppdatera också, så att ni vet att jag lever och mår bra ;) Anledning
en till att jag är lite dålig på att uppdatera (jag vet Magda) är just det att det inte brukar gå att lägga upp bilder.
-
Idag har jag varit med min pappa och lillasyster och åkt slalom i Bygdsiljum. Väldigt roligt var det! Om man inte tänker på att jag inte är världens smidigaste och att mössan höll på att flyga av hela tiden. Nu på kvällen har jag sett Robinson och spelat Buzz. Jag är helt oövervinnerlig på det, moahaha!
-
Annars så sitter jag mest och håller på med mitt älskade Photoshop, läser fanfictions och letar efter intressanta tutorials och fina bilder. På måndag är det skola igen, men det tar faktiskt inte emot så väldigt mycket, jag har ett grymt skönt schema verkar det som! :)
-
/ Ida
-
Ps. det går fortfarande inte att göra blankrader för mig så ni får leva med strecken tyvärr.

Bad Romance

Seg dag idag, har inte gjort så mycket förutom att fara en sväng med mamma och hämta ut pengar osv. Men jag laddar ju inför ikväll! Det blir som sagt att fara ut på Balzac och före det ska jag med Stina och några till på förfest för att tagga till. Känns som att det kommer bli en grymt bra kväll :) Ska dessutom försöka ta lite kort när Stina, Frida och Elina kommer hit för att fixa sig lite och tagga till. Så kanske visar upp lite kort senare!

(Åh, jag har försökt lägga upp en bild jätte länge nu.. men min dator vill inte sammarbeta, kan inte ens öppna min fotomapp som vanligt på datorn.. skumt. Aja, ni får se bilder senare ikväll, eller imorgon!)

Don't stop the music


foto: Emelie

Som sagt så var jag och fikade med 2 av lucia tjejerna idag. Och kan säga att jag spenderade 2 ½ timme på Wayne's med Lina och Moa-Stina, vi hade väldigt trevligt med andra ord! Det var bara synd att de andra inte kunde komma, men ibland blir det sådär.

Just nu sitter jag iaf och smaskar lite smått på.. vad ska man kalla dem? Lakrits/citron skruvar! De är faktiskt väldigt väldigt goda enligt mig själv och kommer från Åres egna Chokladfabrik (fråga mig inte vad lakrits/citron skruvar gör på en choklad fabrik men). Samtidigt så planerar jag lite inför morgondagen då det blir fest och utgång på balzac! Det är nämligen gratis inträde om man kommer dit före kl 11 vilken känns ytterst trevligt ;) Så vi kanske ses i dimman!

//Emelie


Sugar time!


foto: Jag

Oj så gott jag har sovit inatt! Gick och la mig kl halv 11 och sov enda till kl 10 på morgonen. Så man kan lugnt säga att jag är utvilad!

Om inte allt för länge ska jag på stan och ta en fika med lucia tjejerna, Moa-Stina och Lina (de andra kunde tyvärr inte), det ska bli väldigt trevligt att träffa dem igen även fast vi blev så få. Däremot verkar det som att vi ska dra ihop nånting med resten av gänget nästa vecka ist :) (För er som inte vet det så var jag lucia kandidat år 2008 här i skellefteå och det är de andra kandidaterna från samma år som jag ska träffa).

//Emelie

It's been a long night


Vi kan väl säga att jag vet min plats idag, foto: Jag

Har nyss tagit en lång skön dusch i ett försök att bli lite piggare. Var nämligen uppe till kl 6 imorse och sedan steg jag upp halv 11, så jag har sovit typ 4 ½ timme inatt. Ni förstår varför jag är trött va? Men före duschen tog jag mig en powernap (som råkade bli en timme) och eftersom det snart är middag så borde jag börja vakna till liv igen. Kan dock säga att det blir en tidig kväll för Emelie ikväll! Om jag nu ska våga lova det..

På tal om något helt annat: Jag har verkligen inte satt min fot utanför dörren idag. Men det är typ -23 grader ute?! Fy tusan alltså..

//Emelie


Nytt objektiv!


Mitt nya objektiv! foto: Jag

Godmorgon alla glada! Igår fick jag äntligen hämta ut mitt nya objektiv, det blev ett Sony DT50mm F1.8sam som funkar utmärkt till min Sony a200. Jag måste väl inflika att jag och min kamera inte har kommit så jätte bra överrens på senaste tiden, men nu när jag testade mitt nya objektiv blev jag kär igen! Får underbart mycket bättre kvalité på bilderna och sen är det super att det är så kort skärpedjup när man oftast fotar porträtt. Jag är iaf supernöjd :)

Vill ni veta mer om kamera utrustningen vi använder? Kika då in på kategorin om oss till höger.

//Emelie

The Silence

foto: Stina
modell och redigering: Jag (Ida)
Alltså.. Den här bilden har jag försökt lägga upp sedan.. strax efter jul. MEN, blogg.se samarbetar inte det minsta med mig, så jag har inte kunnat lägga upp den förrän nu. Skitirriterande, verkligen. Nu lyckades jag lägga upp den, men något mindre än vad jag helst skulle vilja. Får se om det där problemet löser sig.
Hur som helst. Hoppas att ni alla njuter av jullovet (för er som har det)! Själv har jag börjat måla i Photoshop, riktigt roligt och riktigt svårt är det! Kanske visar resultatet här senare, om jag avslutar det (vilket jag är dålig på) :)

Några kläder rikare


modell: Syster
foto: Emelie

I brist på bilder slänger jag in en till på lillasyster från igår :)

Kom just hem från stan med mamma, och jag kan väl bara säga såhär; Jag har shoppat! Haha det är så roligt, för jag är ganska dålig på att köpa grejer när jag går själv, men direkt mamma är med så har jag hur mycket kläder som helst med mig hem! Och jag måste säga att jag är super nöjd med dagens inköp, bla. en grå oversize kavaj som jag länge har velat ha. Känns rent ypperligt det här!

//Emelie

Stand still, look pretty


modell: Syster
foto: Emelie

Var länge sedan jag fotade och idag kände jag att det var dags igen! Så jag drog med mig lillasyster med ut på gården och knäppte lite kort på henne. Tycker faktiskt de blev ganska fina.

Vad gillar ni bilden ovan? Visst är hon söt :)?

//Emelie


Intresseklubben antecknar


Jag.. spejjar? , foto: Ida

Kom hem från kåge för inte allt för länge sedan där jag spenderade kvällen med samuel och filmmys. Som vanligt så gick vi först till ica för att inhandla lite onyttigheter och som vanligt (när jag köper godis) ångrar jag mig bittert när kvällen är slut. Godis och jag funkar inte ihop, ursch. Jag måste börja lära mig av mina misstag! Vilket förmodligen aldrig kommer att hända..

Imorgon blir det dock att gå på bio och se filmen Avatar med några trevliga typer och då ska jag tusan köpa popcorn ;)! Haha ursäkta för årets hittils minst intressantaste inlägg, men sånna ska ju också finnas, eller hur?

//Emelie


American Burgers


foto: Ida

Så här god mat åt vi igår! Det är hemmagjorda hamburgare, och de är inte bara hemma stekta utan vi gjorde dem helt från början! Dessutom gjorde Ida dressingen, så vi var extremt ambitiösa om vi får säga det själva. Sedan så smakade de faktiskt gudomligt gott också, men det var ju vi som gjorde dem så vad annars?

Näe nu ska jag ta och städa bort lite smått innan det blir att hoppa in i duschen för att sedan besöka kåge och Samuel (förhoppningsvis iaf)! Verkar dessutom som att jag ska gå på bio imorgon, mysigt värre :)

//Emelie

2009

Vi tänkte, precis som alla andra, göra en resumé av det gångna året.
2009 var det år då vi började fota "på riktigt" så det här inlägget blir
en bildbomb med några av våra favoritbilder.

Ida började året i Vietnam där det blixtrade och dundrade på nyårsafton
(alla andra dagar hade hon och släkten tur med vädret). Efter Vietman
blev det ett besök i den häftiga staden Hong Kong och när hon kom hem
steg hon upp 4 varje morgon och såg Gossip Girl innan skolan.



Musikens månad. Melodifestivalen kom till Skellefteå och Emelie var där,
så även Ida (fast på genrepet). Emelie och de andra musikarna anordnade
en schlagerinspirerad konsert (som Ida och lillasyster Jossan smet in på).
Emelie musicerade på efyran med Linda också.




Ingenting hände.. :(


Emelie åkte till Kittelfjäll med sin pappa och åkte skoter och snowboard.
Vi besökte Idas farmor och farfar och grannarnas hästar. Ida tog en
fotopromenad med Sara som kom med tips och råd. Årets första Cornetto
Citron inmundigades (i år var det mycket tidigare, första timmen under 2010).
Idas hund Jackson skadade sitt ben och besökte veterinären åtskilliga gånger.





Jackson var tvungen att avlivas :'(. Ida åkte till Mallorca med familjen
och firade sin artonårsdag där.




Ida tog körkortet och var förvånansvärt lugn och sansad under uppkörningen.
Vi gick ut andra året på gymnasiet. Ida var på plats i kyrkan men Emelie
smet iväg till Rhodos med familjen. Ida sommarjobbade och fick hem 
flat coated retriver- valpen Charlie. Han visade sig vara ett monster,
liten och söt men med sylvassa tänder. Sara fotade Ida som blev attackerad
av miljoner myggor (så går det om man är vid älven utan myggmedel).  






Konserternas månad. Statsfesten, trästocks och PDOL (i år ska Kent
dit och vi med!!!). Vi fotade varandra på Rovön och sommaren flöt på.





Fotomånaden! Vi fotade och fotade och så här i efterhand kan man
fundera på hur vi fick ihop allting. Vill ni se fler kan ni kolla i de olika
kategorierna i menyn till höger. Ida startade det eget företag
och vi började tredje året på gymnasiet.











Emelie fyllde myndig, fick en bubbla och vi gick ut på Station och dansade.
Ida åkte till Ammarnäs och fjällvandrade, något som hon aldrig kommer
att göra igen. Hon vann även en affischtävling.




Ida åkte till Stockholm med sin lillasyster för att se Green Day spela i Globen.
Ett par veckor senare åkte hon tillbaka dit, men denna gång med Emelie.
Där shoppade vi, fotade, gick på museum, åt middag med Emelies morbror på
en pytteliten men superbra asiatisk restaurang på Söder. När vi kom hem fotade
vi Karin och Moa för gudinnetemat. Vi startade forgottenfairytales och Sara
fotade oss till vår header.







Ida lekte med sitt nya objektiv, köpte en MacBook Pro och fotade Lisa,
Mirre och Magda till deras UF-företag. Emelie hade bara huvudet fullt med
musik eftersom pr-turnén var i full rulle och alla låtar skulle läras in, för
att sedan framföras.



Vi kämpade på med plugg och längtade efter jullovet som sedan också kom.
Wiho! Ida åkte till den stora staden London och fick klara sig själv medan
hennes pappa och lillsyster såg på fotboll. Då blev det försök till shopping och en
sightseeing-promenad vilket resulterade i mycket trötta fötter. Det togs
rekordfå bilder på denna resa. I England och även hemma i Sverige blev
det snökaos men sedan kom julen och alla var glada ändå. Det fortsatte
snöa och vi blev rädda för att inte kunna komma ut. Än så länge har vi dock
rörelsefrihet. Sista veckan bosatte sig Ida hos Emelie och igår var det nyårsafton,
den firades med god mat, trevligt sällskap, raketer och champagne (såklart).





2009 har varit lite av en bergochdalbana: för vissa som Insane och för andra som Nyckelpigan (googla om ni inte fattar).
Vi hoppas att 2010 ska bli minst lika bra, och helst ännu bättre. Den här resumén tog väldigt (väääldigt) lång tid att göra, så vi hoppas verkligen att ni uppskattar den! Nu ska vi försöka få oss någonting i magen och sedan sova gott.

Så nu återstår det bara för oss att önska er alla ett Gott Nytt År!

//Emelie och Ida


RSS 2.0