Nothing helps but time

foto: Ida
foto: Ida

and everyone keeps saying
nothing helps but time,
time is all I own
-
Joshua Radin, One of those days


Sitter och lyssnar på Joshua Radin, älskar hans låtar. Dags att gå och sova nu kanske, natti natti :) /I


Do you fear the dark? Well, you should do.


redigering: Ida

Happy Halloween!

Daydreamer

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie

Lördag idag. Men dagar spelar mindre roll när det är lov. Tyvärr är det snart slut, vore skönt om det kunde vara två veckor istället för en. Bäst att passa på att slappa nu medan man kan!
Själv sitter jag med Photoshop för ovanlighetens skull (eller?) och designar en hemsida. Senare ska jag fortsätta med att redigera bilden på Moa som Persephone. Har kommit på att jag behöver en stor skärm till datorn för att underlätta Photoshopanvändandet. Ska inhandla en snart, helst redan imorgon :)

/I

Before the storm

foto: Ida
modell: Moa
foto: Ida
assistent: Emelie
hår: Simone

God kväll, här får ni en till bild på snygga Moa. Var verkligen jättekul att fota med henne idag!

Emelie och de flesta andra jag känner är ute och festar ikäll, men själv känner jag mig för trött för det så jag sitter och tittar på Skavlan (Kent spelade och de är grymma!) samtidigt som jag redigerar en bild från dagens plåtning. Tror det kan bli riktigt coolt om jag lyckas göra det bra. Håll utkik här på bloggen ;)

/Ida

Persephone


modell: Moa
foto: Emelie
assistent: Ida
hår: Simone

Här får ni se första bilden på vackra och duktiga Moa som Persephone! Det var verkligen iskallt men Moa klarade det bra. Ni kan räkna med många fler bilder senare ;)

Beauty

foto:Ida
modell: Emelie
foto: Ida

Här får ni se en till bild på Emelie som Venus, hon är så vacker :)
Vi ska strax iväg och fota Moa, bilder kommer senare idag!

Venus


modell: Emelie
foto: Ida

Nu är vi hemma i iskalla Norrland efter vår resa till Stockholm. Vi har haft det toppen :)
När vi var där fotades Emelie som Venus. Fler bilder kommer senare, vissa ska redigeras ganska mycket.
Imorgon ska vi fota Persephone (eller Proserpina), så kika in på bloggen imorgon!

Strobelight

Emelie, foto: Ida


Äntligen lyckades vi lägga upp en bild (Vi ville lägga upp två, men det var tydligen för mycket begärt)!
Vi kommer nyss hem från biografen Grand där vi som sagt såg filmen Coco avant Chanel, som enligt oss var riktigt bra. Nu sitter vi och äter kvällsfika och funderar över morgondagens planer innan det blir hemfärd. Blir nog en sista tur på stan, vilket inte är oss något emot!


Men nu, sängen!

Liten update från hufvudstaden

Vi vet att vi lovade att uppdatera härifrån Stockholm, men den planen höll inte riktigt. Nu gjorde vi dock ett försök men det går inte att lägga in bilder (av någon anledning). Vi får försöka med det i morgon istället, för då lämnar vi Stockholm och åker hem till Norrland. Snyft. Men, vi har en plåtning med Moa på fredag och det ser vi fram emot!
Idag har vi fotat i en park i närheten av lägenheten, så nya bilder till gudinnetemat får ni se i morgon. Alldeles snart ska vi gå och fika på Waynes och därefter gå på bio och se Coco avant Chanel :)
Ha det bra så länge!

What is so great about normal?


Gammal bild på oss ;)


Vet ni vad? Imorgon bitti åker vi till Stockholm! :D Men, have no fear, vi kommer att uppdatera därifrån med nya färska bilder.

Mot hufvudstaden!

Last Autumn

Stina, foto: Ida
modell: Stina
foto: Ida

Ena dagen är det ett vackert vinterland här (som i inlägget nedanför) och andra är det slask och regn. Inbokade plåtningar idag är resultatet, synd, men vi får ta igen dem en annan dag.

Imorgon åker vi till Stockholm! Yay! Känns fortfarande långt bort men, time to check in now :)

Vinterdrömmar


modell: Stina B
foto: Emelie

Här har ni en bild från dagens plåtning, det är söta Stina som står modell och vi hade planerat ut ett tema väldigt noga. Men eftersom det snöade igår (och eftersom det låg kvar imorse) så tvingades vi att ändra oss, men måste säga att vi blev nöjda ändå. Sminkningen står jag för och den är lite kylig och frostig (som det kanske inte syns bäst på denna bild men).

Nu är det bara 2 dagar kvar till stockholm, vi längtar så mycket!

Not always easy


modell: Karin
foto: Ida
smink och assistent: Emelie

Här har ni en till bild på snygga karin!

Äntligen är det helg, men vi längtar mest till måndag då vi ska fara till huvudstaden och leva livet! Förhoppningsvis är det bättre väder där än här. Inte alls roligt med detta snö blandade regn, ve och fasa säger vi! Inte alls kul att fota då.

Men om vädret tillåter är det plåtning på gång redan i morgon och på söndag!

Chasing shadows

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie

Här får ni se en till bild från vårt mystiktema, vi gillar verkligen dessa bilder. Hoppas ni gör det också, för det kommer fler här på bloggen ska ni se ;)

Vi har bokat in den andra plåtningen till gudinnetemat nästa vecka, kommer nog bli grymt!
Vet ni vad som mer är inbokat? Flygbiljetter till Stockholm! Kommer bli så roligt! Då ska vi på påfågeljakt, shoppa, gå på bio, fika, gå på naturhistoriska (för det är vår grej, vi älskar det stället), gå på något annat museum och vara kulturella, leta saker till kommande plåtningar och sist men inte minst så ska vi fota!

Late autumn sunlight


modell: Ida
foto: Emelie

Tänkte bara bjuda på en härlig höst bild innan John Blund kallar. Min musik grupp är ledig imorgon så då kan jag göra precis vad jag vill! Men nu, sängen. Godnatt

//Emelie

Karin

Karin, foto: Ida
modell: Karin
foto: Ida
smink och assistent: Emelie

Här är en till bild från gårdagens plåtning med Karin :)

Jag har letat som en dåre efter mitt objektiv hela morgonen, till slut hade jag inget annat val än att åka till Nordanå där vi fotade igår och leta. När jag gick vid en av dammarna såg jag lådan med objektivet i ligga på andra sidan! Gissa om jag blev lättad?! Det var lite fruset men förhoppningsvis ska det fungera lika bra som alltid ändå.

Ha en bra dag!

/Ida

Juno

foto: Ida

foto: Ida
modell: Karin Johansson
foto: Ida
smink och assistent: Emelie

Äntligen dags för vårt nya tema: romerska gudinnor!
Först ut är vackra Karin som Juno (även kallad Hera i grekisk mytologi). Stackarn, som hon fick frysa i den där klänningen. Den blå sminkningen kommer få sin förklaring så småningom, kan bara säga att vi ska ut på påfågeljakt!

En sekund av evighet


modell: Sofia
foto: Emelie

Ni kanske kommer ihåg den här bilden? Ovan får ni se en till bild från den plåtningen. Vad gillar ni bilden :)?

Det är en lite bitter Emelie som sitter vid datorn just nu, för egentligen skulle jag vara helt ledig idag (eftersom vi har spel praktik har vi olika dagar vi spelar på) men duktig som jag var for jag till skolan halv 9 imorse för att ha inviduellt val. Gissa om inte lektionen är inställd? Joho då, så det var bara att cykla hem igen..

Men eftersom Jag och Ida idag ska ha våran efterlängtade fotosession med Karin så mår jag väldigt bra ändå! Kommer bli riktigt riktigt bra :)

Crawl


modell: Emelie
foto: Ida

Då var det en ny vecka igen och måste säga att jag själv tycker att det känns väldigt bra. Kan bero på att jag som går musik har spel praktik i veckan, vilket är väldigt skönt och roligt gentemot den vanliga skolan!

Som sagt så har vi en plåtning imorgon, och vi är väldigt förväntansfulla inför denna. Så vi ska nog försöka hinna lägga upp en bild redan imorgon kväll :)

//Emelie

I wanna be a hippy but I forgot how to love

Emelie, foto: Ida
modell: Emelie
foto: Ida

Make love, not war

Imorgon är det måndag och bara en vecka kvar till höstlovet, yay! Plåtningen blir av på tisdag, äntligen, som vi har längtat :)


All about me

Ida, foto: Emelie
foto: Emelie
modell och redigering: Ida

Söndagar är till för att slappa, men inte om man heter Ida, går sista året på teknikprogrammet och har ett fysikprov på måndagen. Fotningen har som sagt kommit lite i andra hand, men vi hoppas och tror att det blir en plåtning på tisdag! Ska bli superkul! Hoppas ni har en skön söndag :)

Och förresten, gillar ni bilden?

Too far away

Stina, foto: Ida
modell: Stina
foto: Ida

Någon undrade om vi kunde skriva vad vi använder för kamerautrustning, och självklart kan vi det!

Allra oftast använder vi Idas Canon EOS 400D och objektivet Tamron AF70-300mm F/4-5.6, i senare sessioner har vi använt en reflexskärm 80cm silver. Kommer att köpa ett nytt objektiv som lämpar sig mer för porträttfotografering snart! :)




The Ancient World

Emelie, foto: Ida
modell: Emelie
foto: Ida

Vi introducerar ett nytt tema: Antiken!
Från i somras, vi var riktigt ambitiösa med guldäpplet och löven i håret. Vad tycker ni? :)

Ha en bra fredagskväll!  

Clouds

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie
redigering: Ida


Idag möttes jag och Lisa av 6 brandbilar när vi kom till skolan, en dator som börjat brinna tydligen. Brandövningen som skulle varit senare på dagen blev ganska förståeligt inställd. 2 prov blev avklarade under dagen också, mindre att plugga på = mer tid att fota! Plåtningen idag blev tyvärr framflyttad lite, det var mörkrets fel, det blir mörkt alldeles för tidigt numera. Snart är det konstant natt. Men snart ska plåtningen bli av :) Vi håller även på med att planera för vårt nästa tema, kommer nog bli superbra!

Vad tycker ni om bilden ovan, och redigeringen?
Vi har lagt till en ny kategori - Photoshop. Som ni säkert förstår så är det bilder som är kraftigare redigerade och fotomanipulationer som hamnar under den, bland annat denna :)

/Ida 


Promise Me


modell: Paulina
foto: Emelie

Ett porträtt på emelies söta lilla syster paulina, vi tycker att hon gjorde riktigt bra ifrån sig för att vara första gången hon stod modell.

Imorgon vankas det en ny plåtning som vi längtat efter, dessutom har vi en ny modell som kommer bli väldigt spännande att fota. Så kika gärna in imorgon kväll!

Maya

foto: Ida
modell: Maya
foto: Ida

En bild på min kära (och glada) vän Maya som jag fotade i Stockholm!
Jag och Emelie har förresten planer på att åka till huvudstaden tillsammans snart, vi var där förra sommaren och det var grymt kul! Då blev det inte många bilder, men denna gång hade vi tänkt fota i massor :)

//Ida

Life is a dance

Mirre, foto: Ida
modell: Mirre
foto: Ida

Ida is back in town, efter en helg i huvudstaden. Green Day var grymma, även fast deras låtar inte direkt spelas flitigt på iPoden. Någon större shoppinglycka blev det inte, men en senapsgul sammetsklänning fick följa med upp till Norrland. Den ska med största säkerhet få vara med i någon framtida fotosession!
På tal om sessioner så har vi flera inplanerade, men den som var inplanerad inför imorgon måste tyvärr skjutas på i en vecka eftersom vi sitter med högar av plugg.. Men, snart är det efterlängtade höstlovet här, och då ska det fotas, ska ni se!


Vad tycker ni om bilden ovan? Blir så glad av den!
Life is a dance, you learn as you go.

Don't look down


modell: Emelie
foto: Ida

Söndag, inte den mest omtyckta dagen på veckan. Men en sådan dag ska ju också finnas, så då får man väl använda den så klokt man bara kan eller hur?  Ida är fortfarande i stockholm, men visst önskar vi att hon ska komma hem snart?

ps. Snart vankas det nya fotosessions, så håll ögonen öppna!

The one who lights up the darkest day


Emelie och Ida
foto: Sara Marklund

Här får ni er en närmare till på våran profil bild, vi tycker att den gör sig väldigt fint i svart/vitt även fast vi oftast föredrar färg. Men ibland ska man ju bryta trenden.

Ida fortsätter att glassa omkring i Stockholm där hon shoppar och gör en massa annat roligt medan jag (emelie) just har gjort klart hälften av min psykologi uppsats och nu har tänkt att se en film i min ensamhet. Ingen vill vara med en besmittad flicka tyvärr. Men på måndag blir det skola igen, och tro det eller ej men jag ser fram emot det!

The shores of your soul


modell: Ida
foto: Emelie

Äntligen helg, nu kan man slappna av och sluta tänka på skolan i ungefär 2 dagar. Eller? Nja inte riktigt kanske. Ida ska snart till huvudstaden medans stackars lilla emelie sitter hemma med feber, hosta, huvudvärk och lite till. Men hon deppar inte för det inte, nej hon ser fram emot att få sätta sig med psykologi boken och börja med sin uppsats om psykisk ohälsa. Eller kanske inte.

Hoppas alla ni andra får en bra fredags kväll i alla fall!


A ray of sun


modell: Sofia
foto: Emelie

Vi fortsätter i sommarens tecken idag och visar samtidigt ett nytt ansikte här på bloggen. Det är våran vän Sofia som står modell och visst är hon vacker? Motljuset har en sådan magisk effekt tycker vi.

Forever Summer


modell: Emelie
foto: Ida

Inga minus grader idag verkar det som. Det tycker vi är väldigt skönt, men allra mest skulle vi vilja ha tillbaka sommaren. Eftersom man då fritt kan fota utan att behöva ta hänsyn till mörkret som kommer alldeles för fort nu för tiden och dessutom slipper man frysa fingrarna av sig.

Länge leve sommaren!


Secret Garden


modell: Ida
foto: Emelie

Som vi sagt förut så tycker vi om sagor väldigt mycket. Och den här bilden ser nästan ut att vara tagen ur en gammal saga. Med Idas klassiska utseende och spets klänningen tillsammans med äppelträdet ser det väldigt idylliskt ut. Därför gillar vi denna bild väldigt mycket. Hoppas ni också gör det!


Pearls

Emelie, foto:Ida
modell: Emelie
foto: Ida

God morgon!
Stackars Emelie ligger fortfarande hemma i sängen med 39 graders feber, hoppas att det går över snart!

Vi brukar inte tycka särskilt mycket om studiobilder egentligen, men denna gillar vi! Gör ni? :)

Smokey eyes


modell: Ida
foto: Jag

Ännu ett nytt tema som är taget i somras. Åter igen stod Make up store för sminkningen, och visst blev det snyggt?

Som Ida nämde i tidigare inlägg så ligger jag (Emelie) i sängen med 39 graders feber, och självklart kunde det ju inte komma mer olägligt. När prov och uppsatser om en snar framtid ska göras vill man helst vara klar i huvudet, men just nu orkas inget mer än att ligga i sängen och kanske dricka lite festis. Men ni får hålla tummarna att febern snart ger med sig så vi båda får åka ut på var sitt äventyr. Så inte den ena faktiskt måste stanna hemma och längta efter den andra!

Memories of summer

Stina, foto: Ida
modell: Stina
foto: Ida

Denna bild är på vår vän Stina, vad tycker ni om den?
Visst längtar man efter sommar igen när man tittar igenom härliga sommarbilder? Det känns som att det var nyss det gick att gå barfota utomhus men tittar man ut genom fönstret nu ser man röda löv och lite snö på marken. -5 grader stod termometern på i morse dessutom. Brr.

Stackars Emelie ligger hemma med 39 graders feber, med endast Harry Potter som tröst. Men Harry Potter är bra på det mesta, vi hoppas att hon blir frisk snarast!

Annars är skolan i full gång som vanligt, med mer plugg än någonsin. Varför lärarna envisas med att lägga alla prov och inlämningsuppgifter under samma veckor förblir ett mysterium..

What a beautiful morning


foto: Ida
modell: Jag

Ni kanske börjat se ett mönster i våra bilder? Alltid samma två tjejer som står modell, hur kan det komma sig? Jo, eftersom vi båda tycker att det är väldigt kul att både fota och stå modell så har vi helt enkelt turats om att stå framför och bakom kameran. Men snart ska ni se att det dyker upp nya ansikten, men innan dess får ni nöja er med oss. Fast det borde väl inte vara något problem ;)?

Men för att få lite variation så lägger vi upp en bild som inte är arrangerad, Ida skulle bara trixa lite med inställningarna och så råkade det bli en fin porträtt bild.

Once upon a time...

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie
redigering: Ida

...there was a magical book.

Hur fortsätter sagan? Vi vet inte, men skulle väldigt gärna vilja. Något förslag?
Det här temat innehåller så många av våra favoriter, ni kan räkna med att fler kommer visas här på forgottenfairytales! (Det kanske märks att vi gillar sagor också?)

Vi har även några plåtningar inbokade den närmaste tiden. Då det är bland det roligaste vi vet är vi självklart superglada och ser fram emot dem :)


Blue


modell: Emelie
foto: Ida

Vi tänkte introducera ett nytt tema här på bloggen. Det är taget i somras och Make Up Store stod för sminkningen! Blått är färgen som ni ser. Vi gillar det, gör ni :)?

En ny vecka med skola och plugg har börjat, men vi drömmer oss mest bort till helgen då Emelie beger sig till umeå och Ida ska sitta hemma och längta efter henne. Men än är det inte helg och då får vi helt enkelt hålla oss till de små saker som i alla fall får oss två att le, som tanken på den förhoppningsvis snart blivande fotosessionen! Mer säger vi inte nu, ni får se helt enkelt :)

Ida uppdaterar: Vad Emelie helt tycks ha glömt bort är att jag åker till den kungliga huvudstaden i helgen för att shoppa, fota, träffa kompisar och se Green Day i Globen.. inget sitta hemma här inte ;)


Candlelight

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie
redigering: Ida

Godmorgon! Nu har det ruskiga vädret bytts ut mot solsken (Ni kanske undrar om det här har blivit en väderblogg? Ni kan vara lugna, det har det inte), skönt eftersom det är måndag och man måste ta sig till skolan.

Här får ni se en till bild från vår session i skogen, men med helt annan redigering än bilden några inlägg nedanför. Vad tycker ni om denna? :)

Det är verkligen roligt att så många hittat hit redan, över 100 läsare redan första dagen! Vi hoppas ni kommer att fortsätta titta in här på bloggen :)
Ha en bra dag allesammans!

First snow

Ida och Emelie, foto: Sara
foto: Sara Marklund

Regnet har bytts ut mot snö som nu har fallit konstant i flera timmar. Hela staden är nu förvandlad och liknar mest ett vinterlandskap. Den första snön är alltid ganska vacker, men vi hoppas ändå på att den kan försvinna och hålla sig borta någon månad till. Det är nämligen ganska svårt att fota när det är snöigt och iskallt ute.

Autumn breeze

Ida, foto: Emelie

Ida, foto: Emelie
modell: Ida
foto: Emelie


Regnet fortsätter att ösa ner, nästan ännu mer nu än tidigare. Dessa bilder togs i torsdags, då var det annat väder minsann. Hösten visade upp sig från sin allra bästa sida :)  Vad tycks?

Vad roligt att ni redan har kommenterat så mycket i förra inlägget, det gör oss väldigt glada ska ni veta! :)


Fairy light

Emelie, foto: Ida
modell: Emelie
foto: Ida
redigering: Emelie och Ida

Här kommer första bilden från vårt mystiktema, vad tycker ni om den? :)

Idag ösregnar det här, men det tycker vi är ganska mysigt. Perfekt för redigering i Photoshop!
Väldigt roligt att så pass många har hittat hit redan, vi hoppas att ni stannar! Som ni kanske märker är bloggen fortfarande lite under uppbyggnad, men vi fixar och trixar och snart ska den vara helt klar :)

We proudly present: Forgotten fairytales

foto: Sara Marklund
Ida och Emelie
Foto: Sara Marklund

Hej! Vi är två 18-åriga bästa vänner från kalla Norrland med ett gemensamt intresse: fotografering.
Båda två bloggar redan på enskilda ställen (Ida här och Emelie här) men nu bestämde vi oss helt enkelt för att starta en gemensam blogg med inriktning på just foto eftersom vi vill dela med oss av alla våra bilder som vi har i lager, och alla som vi kommer att ta.

Vi hoppas att ni kommer att tycka om vår blogg! :)

Bilden ovan, bilden i headern, och profilbilden är tagna av duktiga Sara Marklund!


// Ida och Emelie


RSS 2.0